Derfor bør du reise mens du ennå kan!

Er det en ting eldre mennesker ofte gjør, så er det å råde unge mennesker om hva de bør og ikke bør gjøre. Blant de tingene eldre råder unge til å gjøre, så rangerer mest sannsynlig mer reising aller høyest. De fleste kan si seg enig i at reising er en helt fantastisk aktivitet, men når karrieren blomstrer og familien vokser for fullt, så er det både sosiale og økonomiske forpliktelser som venter på hjemmebane. Jo mer etablert en blir i familielivet, jo mindre prioritert blir reisene.

Riktignok ender enkelt opp på familieturer til Syden og flere andre mindre reiser. Allikevel er ikke dette de opplevelsene som reising virkelig kan bringe med seg. Se for eksempel for deg at strandlivet med 3 masete unger ble byttet ut med utforsking av Sør Amerikas kultur. Eller at du sto midt i ruinene i Kambodsja og opplevde en kultur som nærmest aldri blir lært bort om her til lands. Mulighetene er så mange, men det krever at du reiser mens du kan!

 

Det er perfekt å reise mens du enda er ung

Rådet som deles aller oftest er at du bør reise mens du er ung og uten barn og andre forpliktelser. Det er nemlig helt perfekt å reise mens du enda er ung av de ovennevnte grunnene. Noen vil argumentere for at du kan vente til barna er vokst opp og flyttet hjemmefra, men dette fungerer sjeldent for de parene som lover hverandre dette. Barnebarn kommer fort rundt hjørnet, og forpliktelsen i det å ha et hus kan virkelig drepe evnen til å reise på lengre turer.

Når du er ung er du dessuten i mye bedre form og kan se mye mer ved evnen til å orke en hel dag med sightseeing. Det er ingen garantier for at du skal være i stand til å for eksempel gå lange distanser når du har bikket 50 år eller kanskje en enda eldre alder. Når du er ung kan du oppleve hele destinasjonen, før du setter deg i lenestolen og nyter et par casino games på kveldingen. Kanskje vinner du og får muligheten til å finansiere din neste tur med en gang!

 

Mulighetene er mange

Som ung er mulighetene mange. De fleste unge i dag har enten spart opp betydelige summer, eller så har de generøse foreldre som ønsker å bidra med deres videre utvikling. Er du ung og lurer på om reising kanskje regnes som bortsløste penger av den eldre garde, så har du virkelig ikke tatt praten med dem enda. Det er nok ingenting de heller vil støtte, både emosjonelt og finansielt.

Så dersom du sitter med en drøm i magen om å reise rundt jordkloden, så skal du høre på de rådene fra de eldre. Reising gir deg opplevelser du ikke vil finne maken til noen andre steder i livet. Husk dog på å reise mens du enda er ung, for det er ingen garantier senere i livet!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *