Let dypere for å finne drømmereisen

Nordmenn reiser mer enn noensinne, og reiseselskaper hanker inn millioner på millioner. De aller fleste av oss følger en ganske ryddig prosess hva gjelder å søke opp reiser. Vi besøker en av de større søkemotorene, setter i gang et simpelt søk, og vipps så har vi en rekke alternativer i søkeresultatene. Her ser vi store reiseselskaper som viser frem sine mest populære turer, og vi biter på de stedene som byr på mest sol, best mat og andre goder som er viktige på ferie.

Populære destinasjoner for nordmenn inkluderer Middelhavsparadiser slik som Spania, Hellas og Tyrkia. Når en søker etter en reise, eller eventuelt sydentur, så er det liten tvil om at disse er blant landene som dukker opp først. Allikevel er det synd at slike land dukker opp øverst for nærmest hvert eneste søk. Videre er det som oftest sånn at de mest velkjente selskapene også dukker opp øverst. Om du ønsker en noe annerledes opplevelse denne sommeren, så kan det lønne seg å grave litt dypere!

 

Søk blant ukjente territorier

Resultatene som ligger øverst i søkemotoren ligger der grunnet søkemotoroptimalisering, en prosess som innebærer å forsøke å jobbe nettsider så høyt opp i søkeresultatene som overhodet mulig. Her har de største reiseselskapene nærmest monopol på de mest vanlige søkeordene, og det er nettopp derfor de regjerer de samme søkeresultatene. Dersom du har lyst på en mer unik reise enn den alle andre drar på, så er du nødt til å unngå akkurat disse resultatene.

Her anbefales det å søke på mer spesifikke forespørsler. Helst bør du inkludere de stedene du ønsker å dra, enten det er safari i Kenya, eller en guidet tur i Kambodsja. Da vil du mest sannsynlig få opp reiseselskaper som ikke nødvendigvis kun inkluderer de aller mest populære selskapene. Ved å benytte deg av denne teknikken vil du få et bredere spenn av alternativer å velge mellom, da det mest sannsynlig vil være meget spredt over reiseselskaper som tilbyr reiser til de ovennevnte destinasjonene.

 

Eventyr handler om å oppleve noe nytt

Dersom du er glad i å oppleve nye ting, så er den ovennevnte praksisen perfekt for deg. Dessverre er det sånn at vi faller inn i et mønster der vi ofte lar mengdene styre oss. Det er ikke nødvendigvis et direkte gruppepress vi opplever her, men heller et resultat av at vår underbevissthet bare lar denne styringen foregå uten kritikk. Dessuten, i en stressende hverdag hopper vi veldig ofte bare på det første og beste, simpelthen fordi vi ikke orker å legge så mye mer arbeid i det.

For å finne drømmereisen kreves det derimot litt mer enn å bare lete gjennom toppresultatene på de mest naturlige søkene. Forsøk å gjøre noe dypere research, og let helst etter resultater for steder du aldri engang hadde tenkt på å reise til. Kanskje vil ikke dette stedet være riktig for deg, men reiseselskapet som tilbød denne reisen kan kanskje tilby en annen spennende reise. Let dypere i dag for å finne nettopp din drømmereise!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *