Opplev Tyrkias magiske fjell

Tyrkia er i dagens debatt blitt gjenstand for mye negativ kritikk. Etter kuppforsøket mot Erdogan, angrep på Kurdere, og tilsynelatende en diktator på vei mot toppen, så har mange stilt spørsmål ved Tyrkia. En økt fare for terror har også vært med på å bidra til et noe negativt syn på Tyrkia over de senere årene. Dette er derimot synd fordi ingen av de ovennevnte elementene på noen måte har en innvirkning på din reise.

Terrorangrepene skjer i storbyene, og ikke i turistbyene, da Tyrkerne selv innser at dette er inntektskilden til mange av deres landsmenn. Dessuten er styret til Erdogan kanskje en etisk farse innen politikken, men hans styre har absolutt ingen innvirkning på din opplevelse. Kort og godt er Tyrkia et for vakkert land til å ignorere grunnet de forenevnte faktorene. Dessuten, om du lar deg lure av medienes fremstilling av denne vakre nasjonen, så vil du ikke kunne oppleve de fantastiske fjellene som denne Middelhavsperlen byr på!

 

Kun en liten kjøretur fra kysten

Om du tar turen til kystbyer slik som Alanya, Antalya, Side eller Manavgat, så er du faktisk bare en liten kjøretur unna de fantastiske fjellene. Det er fort gjort å la seg kapre av de vakre, lange strendene, men da glemmer du helt bort de fantastiske fjellene som skjuler seg den andre veien. Her loves det fantastiske utsikter, spennende landsbyer, og et liv som er ganske annerledes enn det du får se nede ved strendene og i de små turistbyene.

Alt som kreves for å oppleve disse fantastiske fjellene er en leiebil til å frakte deg oppover det spennende landskapet. Da kan du også ta del i en annen veldig spennende opplevelse – nemlig kjøre i et annet land. Trafikken i byene kan være meget interessant, mens det i fjellene nok er mye roligere. Der kan du mest sannsynlig få kjøre helt alene mesteparten av tid, mens du og dine nærmeste tar inn den fantastiske utsikten som venter dere. Spør en lokal person om råd, og sett i vei oppover fjellene.

 

Topp turen med et Tyrkisk måltid

Det er nok bare en ting som er bedre enn utsikten fra de tyrkiske fjellene, og det er deres fantastiske mat. Tyrkerne har virkelig spesialisert seg på å lage spennende mat. Om du noensinne har hatt gresk mat, så kan den tyrkiske maten i grunn minne en god del om dette. Derfor, om du er på vei mot toppen og klar for å nyte en utsikt, hvorfor ikke kombinere dette med et fantastisk måltid. Der du trodde stranden skulle bli turens høydepunkt, så er det nok dette som ender opp med å bli det alle snakker om!

Tyrkia har fått ufortjent mye tyn opp gjennom de siste årene. For deg som er eventyrlysten er dette bare gode nyheter derimot. Ting har blitt mye billigere over disse årene, og blant Middelhavslandene er Tyrkia blant de desidert rimeligste. Om du for eksempel reiser på et budsjett, så er tyrkiske fjell og herlig mat fra deres kultur en uslåelig og ikke minst rimelig kombinasjon!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *