Velg en bilreise i sommer!

Det å reise står nok øverst på ønskelisten for nordmenn hva gjelder sommerens planer. Turer blir i dette øyeblikk kjøpt til Spania, Tyrkia, Italia, og andre populære destinasjoner for nordmenn. Allikevel er samtlige av disse turene mest sannsynlig bestilt med flyreiser som hensikt. Selv om fly uten tvil får deg fort frem, og fungerer godt med tanke på å komme seg langt bort hjemmefra, så er det en gammel favoritt innen reise som en rett og slett ikke kan slå.

Det å kjøre bil for å reise høres kanskje litt optimistisk ut, men faktisk kan en komme seg ganske så langt bare i en personbil. Enten en velger en reise innenlands, til våre skandinaviske naboer, eller sydover i Europa til land som Tyskland og Frankrike, så vil dette være en opplevelse du sent vil glemme. Det var jo tross alt en tid før kommersialiserte og billige flyvninger, og da var det bilferie for hele familien som gjaldt. Hvorfor ikke velge en bilferie i sommer og finne tilbake til dine røtter?

 

Derfor er en bilferie å foretrekke

En bilferie er kanskje den enkleste og beste måten å feriere på. Så sant du har bestått teoriprøve og oppkjøring, så trenger du tross alt bare en bil og penger til bensin. Da er det bare å gå ut på gårdsplassen, sette foten på gassen, og vipps så er du på ferie! Kanskje tenker du at det å fly vil ta deg med til mange eksotiske steder, og ikke minst gi deg opplevelser du ikke har sett før. Nærområdene, selv om en skulle reist til våre naboland, blir ofte sagt å by på den samme kulturen som vi har. Dette er derimot feil!

Når du flyr over halve Europa for å nå dine destinasjoner Sydover, så går du som oftest glipp av ufattelig mye kultur. Land som Danmark, Tyskland, Østerrike, og ikke minst de tidligere Jugoslavia statene er noen av de første som kommer til minnet. Ved å kjøre gjennom disse kan du gjøre stadige stopp. Da opplever du lokalkulturen i samtlige land, i stedet for å bare fly rett over dem. Dessuten kan du ta det med ro og oppleve hva du vil, når du vil!

 

Forbered deg til bilreisen

Den beste forberedelsen for din bilreise er å få bilen i orden. Skal den greie seg gjennom mange tusen kilometer, så bør alt være i orden. Ta den med på verkstedet for en rimelig sjekk, og vær sikker på at alt funker som det skal. Så snart den er i orden, så er det på tide å starte planlegging for hvor du skal kjøre. Her er det mange gode muligheter, men tenk med omhu, slik at turen faktisk kan gjennomføres!

Husk også å pakke godt med mat og drikke, for uten dette duger jo slettes helten ikke. Det finnes også mange andre ting å tenke på, men dette er jo tross alt en del av det som er gøy med å planlegge turen – nemlig finne ut av dette selv. Om du er i tvil om hvor eller hvordan du skal reise i sommer, så velg en bilferie inn til hjertet av Europa!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *