Bruk VPN til Mac-en din i ferien

VPN, eller «Virtual Private Network», er enda en måte å gjøre internetthverdagen din sikrere. Kort fortalt fungerer VPN ved at du logger på en virtualiseringstjener tilhørende VPN-leverandøren din. Disse tjenerne kan befinne seg i mange ulike land.

Når VPN er aktivert, vil informasjon du sender og motta bli kryptert gjennom en såkalt VPN-tunnel. Nettsteder du besøker vil tro at du surfer fra den virtualiseringstjeneren. IP-adressen din omgjøres effektivt til en fiktiv IP-adresse. En IP-adresse er en unik nummerserie som tilhører din datamaskin i øyeblikket. Med denne kan du identifiseres av nær sagt hvem som helst, og disse kan på den måten se aktiviteten din. Alt fra skumle hackere eller nettsnoker til svindlere, i tillegg til din internettleverandør og offentlige myndigheter – selv datakyndige, nysgjerrige naboer kan klare å få innsikt i livet ditt ved hjelp av din IP-adresse. 

En VPN kan også hjelpe deg med å komme unna geoblokkeringer. Enkelte land har sperrer for ulike nettsider, spesielt sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram osv. Kina er et av disse landene. Ved hjelp av VPN kan du derimot fortsatt sjekke sosiale medier selv om du befinner deg i Kina. Dette gjøres ved at du kobler deg opp mot en tjener i et land som har godkjent disse tjenestene.

Er du i et annet land vil du ikke kunne se på norske strømmetjenester. Noen av de godtas i EØS, men så snart du er utenfor der, vil du ikke lenger kunne se på NRK Nett-TV, TV2 Sumo, norsk Netflix osv. Dette løser du ved å koble deg opp mot en norsk server.

«VPN Private Connect» er et innebygd verktøy hos MacKeeper, og det er enkelt å sette opp.

Hvordan sette opp VPN med MacKeeper

 1. Gå inn i MacKeeper.
 2. Gå inn på sidemenyen til venstre og velg «Private Connect».
 3. Når du kobler deg til for første gang, vil du få en kjapp innføring. Trykk «Next» eller «Skip» for å hoppe over introduksjonen.
 4. Det kan hende du blir bedt om å installere en ny komponent. For å gjøre dette må du skrive inn brukernavn og passord. Trykk på «Install Helper».
 5. VPN-klienten er nå klar for bruk

Hvordan koble til VPN på Mac med automatisk tjener

 1. Gå inn i MacKeeper
 2. Velg «Private Connect» fra menyen til venstre.
 3. Trykk på «Best Server» for å få MacKeeper til å velge den tjeneren som har minst forsinkelse og best forbindelse.

Hvordan koble til selvvalgt tjener

 1. Gå inn i MacKeeper
 2. Velg «Private Connect» fra menyen til venstre.
 3. Velg den lokasjonen du ønsker å koble deg til.
 4. Trykk på «Turn on»
 5. VPN-tjenesten vil kobles opp.

Når du er koblet til VPN vil du det stå «You’re using Private Connect» i «VPN Private Connect»-fanen. Hvis du har MacKeeper-logo i menyfeltet, vil dette vise et VPN-merke når du er oppkoblet.

For å skru av trykker du enkelt på «Turn off» i MacKeeper-appen.

Velg «Turn on».

Koble til VPN uten å gå inn i appen

Du kan også koble deg til VPN uten å gå inn i appen.

 1. Trykk på MacKeeper-logoen
 2. Velg «Turn on» ved siden av «VPN Private Connect».

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *