Tjen penger mens du reiser

Det kan være dyrt å reise, så mange vil gjerne tjene penger mens de reiser. I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd og forhåpentligvis litt inspirasjon til hvordan du kan gjøre nettopp dette, og på den måten lettere realisere den store reisedrømmen.

Jobb på hoteller/herberger

Hver gang du besøker et nytt hotell eller herberge, kan du spørre personalet om de trenger ekstra arbeidskraft. Ofte blir du møtt med et nei, men det er også flere eksempler på personer som har fått jobb på et bestemt sted og dermed kan finansiere reisen litt lenger. Imidlertid er det ofte et gratis rom du får i retur for all jobbingen din og ikke så mye penger, men det er allikevel en flott mulighet til å reise billigere og prøve noe nytt.

Lag en blogg/nettsted

En av de beste måtene å tjene penger på mens du er på reise, er å lage en reiseblogg hvor du simpelthen forteller om reisene dine. Du tenker kanskje at det ikke kan være så mange som er interessert i å lese om deg og dine eventyr, men det hele handler om å gjøre det interessant. Klarer du det, så kan det faktisk være mange penger å tjene. Det eneste aberet er selvfølgelig at du blir nødt til å ta med deg datamaskinen på turen.

Jobb på gård

Det er steder hvor du kan jobbe på en gård i bytte for gratis losji. Du får sjelden betalt for det, men det bør fortsatt være med på denne listen siden det gir en god mulighet til å forlenge reisen litt lenger. Det er en litt alternativ måte å reise på, men det kan fort vise seg at det hele virkelig er opplevelsen verdt.

Spill poker

Det er profesjonelle pokerspillere som tar Europa (og verden) rundt for å spille pokerturneringer. Dette er på ingen måte enkelt, og krever ofte et stort budsjett på forhånd. I teorien kan du likevel reise rundt og tjene penger ved å spille poker. Med internettforbindelse kan du selvfølgelig også tjene penger via nettkasinoer. Selvfølgelig krever det at du er flink til å spille og ikke belager hele reisen på gevinster fra pokerbordet, men for erfarne pokerspillere kan dette være et godt alternativ.

Spill musikk på gata

Hvis du tar med deg en gitar eller ukulele på turen, har du alltid muligheten til å stå og spille på gaten et eller annet sted. Noen steder tjener man mer penger enn andre, og det sies at hvis du spiller i storbyer på fredager er det mer å hente enn ute på landet en mandagsmorgen. Det kreves selvfølgelig litt talent, og noen steder også en tillatelse.

Lei ut huset/leiligheten din

Du kan få litt ekstra inntekt ved å leie ut huset ditt mens du reiser. Du skal jo ikke bo hjemme hvis du er ute og reiser, så under lengre opphold i utlandet (for eksempel et halvt år) er det ganske fornuftig å leie ut huset eller leiligheten din. Det behøver ikke å være nok til å dekke hele husleia, men med selv bare halvparten, får du plutselig mye mer å rutte med. Spesielt hvis du reiser i Sørøst-Asia eller Sør-Amerika hvor pengene rekker litt lenger enn mange andre steder, ikke minst i forhold til her hjemme i steinura. Det er ingen tvil om at du kan få noen lettjente penger ved for eksempel å leie ut hjemmet ditt gjennom Airbnb eller lignende.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *