En storbyferie i Sverige

I Sverige kan du få alt fra utrolige naturopplevelser med hvite strender og fine daler til en ferie fylt med aktivitetsparker og badeland. Om du derimot heller er i humør for en storbyferie fylt med historie, kultur og natur er Stockholm byen du skal besøke.

Stockholm er bygget der innsjø møter havet,  og dermed vil du kunne se det blå vannet uansett hvor i byen du befinner deg. Av nettopp denne grunn blir byen også ofte kalt Nordens Venezia, og er ansett som en av verdens vakreste byer.

Byen er kjent for sine kontraster, så uansett hva du er på utkikk etter i en storby vil du kunne finne det her. Stockholm har en rik historie, og om du er interessert i å oppleve denne kan du blant annet ta turen innom Gamla Stan. Her finner du historie som strekker seg tilbake ca. 1000 år, og det er ikke uten grunn at dette er Sveriges mest besøkte turistmål. Her ligger også Stockholms slott om du ønsker å besøke dette.

Er du mer interessert i shopping vil du fortsatt finne det du er på jakt etter i Stockholm. Byen har tusenvis av forretninger, og stort sett hele sentrum er egnet til å shoppe i. Likevel kan man spesielt nevne Drottninggatan, hvor flere av de største og mest populære kjøpesentrene ligger samt en rekke populære caféer, i tillegg til mange butikker gjennom gaten.

Man kan ikke nevne Stockholm uten å nevne den vakre skjærgården. Du skal bare minutter utenfor sentrum, men likevel virker det som en helt annen verden. Her finner du nærmere 30 000 øyer, holmer og skjær, og det finnes en rekke ting du kan gjøre. Vil du ha en avslappende dag på stranda er Grinda det rette stedet å besøke, men om du vil ha en mer aktivitetsfylt dag kan du heller ta en sykkeltur eller dra på selsafari.

Byen kan også tilby mange gode hoteller. Det er ofte store konferanser i byen, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille hotell. Du kan velge alt fra luksuriøse hotell med egen kinosal til mer studentvennlige hostels. Det eneste man bør være oppmerksom på er at det kan være en fordel å bo sentralt, da Stockholm er stor i utstrekning.

Stockholm er altså byen som byr på alt. Du får både restauranter og barer i verdensklasse og hjemmekoselige caféer i små sidegater. Du finner alltid det nyeste innen mat, fashion og musikk, men du kan også besøke gammel historie og få et inntrykk av hvordan byen var før med å besøke et av de flere museer som finnes. Uansett hvilken årstid du reiser på, er du sikret en utrolig tur med mange opplevelser og inntrykk.  Og om man ikke er helt klar for å gi opp feriefølelsen etterpå kan man alltids få følelsen av å bo på hotell med en god seng fra Bedre Nætter. Hemmeligheten bak en god ferie er jo en god natts søvn.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *