Internasjonale bordskikk når man er på forretningsmiddag

Å spise mens du er i utlandet på en forretningsmiddag kan føles forvirrende og overveldende på grunn av alle de ukjente regler. Bordskikk er den ultimate måten å vise respekt (eller utilsiktet respektløshet) til folk som blir med deg på middag.

Her er noen av de svært spesifikke bordskikkene rundt om i verden.

Slurp maten.

I Japan, som oftest når du spiser nudler og supper viser slurping din forståelse av maten til kokken. Jo høyere jo bedre! Du kan også drikke direkte fra suppebollen – skjeer er uvanlig. Videre aldri krysse spisepinner, slikke spisepinner, eller stikke spisepinner vertikalt i en bolle med ris. Det er ansett som svært uhøflig i Japan og mange andre asiatiske land, inkludert Kina.

Spis bare med høyre hånd.

I India, Midtøsten og deler av Afrika, anses det være urent å spise med venstre hånd.

Ikke tilby å dele regningen.

I Frankrike er dele regningen regnes høyden unsophistication. Tilby å betale regningen i sin helhet eller noen andre vil.

Brødet er et redskap.

I Frankrike har du tenkt å bruke to hender for å spise – enten gaffel og kniv eller gaffel og brød. Brød er ikke ment å være en forrett. Når du spiser brød, rive av en bit av det å spise i stedet for å bite direkte inn i brødet. Når den ikke er i bruk, kan brødet være på bordet eller duken i stedet for på platen.

Spis med hendene.

I Mexico er det vurdert en nesten snobbete å bruke en gaffel og kniv.

Ikke berør noen del av måltidet med hendene.

I Chile er rørende mat med hendene anses uoppdragne. Jepp, til og med pommes frites! I Brasil blir også pizza og hamburgere normalt spist med gaffel og kniv.

Ikke be om ost

I Italia, aldri be om ost hvis det ikke er eksplisitt tilbys til deg. Det er ansett som en synd å sette ekstra ost på toppen av pizza – og det er enda verre å sette det på sjømat.

Ikke be om salt og pepper.

I Portugal, hvis salt og pepper ikke allerede er på bordet, ikke spør etter dem. Det er ansett som et lovbrudd å kokkens krydder ferdigheter.

Ikke legg maten i munnen med en gaffel.

I Thailand blir gafler brukes til å skyve mat til en skje. Dessuten er det uvanlig å bruke spisepinner – de er ansett som uheldig.

Husk å rape og rote.

I Kina er burps anses som en indikasjon på din tilfredshet og et kompliment til kokken. Å gjøre et rot rundt bordet serverer en lignende formål, og etterlot seg en bit av mat left viser vert som han eller hun har gitt deg mer enn nok mat.

Ikke ta med gule blomster til middag.

I Bulgaria, gule blomster symboliserer hat. Ikke meldingen (håper vi) du prøver å sende.

Aldri hvile hendene i fanget mens du spiser.

I Russland er det anses høflig å hvile håndleddene på kanten av bordet – ikke på fanget. Også holde gaffelen i venstre hånd og kniv i høyre side.

Ikke bruk en enkelt plate.

I Etiopia er individuelle plater anses sløsing. Mat er alltid delt fra en enkelt plate uten bruk av bestikk – bare hender.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *