Europas 10 beste strender

Lengter du etter vidde med sandstrender og grunt, vakkert vann, eller foretrekker du glatte steinstrender med sterke bølger? I Europa og rundt Middelhavet, er det strender for enhver smak.

  1. Barceloneta Beach, Barcelona

Dette er faktisk ni forskjellige strender. Til tross for plasseringen i sentrum, er strendene svært brede og har en fin strandtur. Muligheten til å kombinere strandferie med storbyliv gjør til Barcelona et fantastisk valg.

 

  1. Paradise Beach, Kos

Stranden med det paradisiske navnet er selvsagt med på listen. Stranden er perfekt for alle, og tiltrekker seg også mange kjendiser og turister som er klare til å gi den gassen i sine beste klær.

 

  1. Cala Conta, Ibiza

Dette er stranden for de som liker vakre solnedganger. Ibiza generelt, og på Cala Conta i særdeleshet, er solnedgangen en hendelse. Mennesker samles på stranden og se på de naturlige underverkene mens himmelen blir rød og oransje. Det er ideelt Instagram bilder!

 

  1. Cala Macarella, Menorca

Med hundrevis av bukter, kan du alltid finne ditt eget gjemmested i Menorca. Spesielt hvis du utforsker til fots, på sykkel eller med bil.

 

  1. St. Pauls Bay, Rhodos

På Rhodos er det nesten alltid sol og destinasjonen har en rekke strender. Den lille stranden St. Pauls Bay ligger like sør for Lindos og er perfekt for en rolig dag på stranden!

 

  1. Elafonissi, Kreta

Stranden ligger i det sørvestlige hjørnet av øya har nesten kjendis-status. Sanden er farget rosa (ja, det er sant!) takket være pulverisert skjell. Hvis det blir overfylt med folk, kan du bare rett og slett gå litt lenger ut til sandbanken, hvor det er en vakker øy.

 

  1. Praia de Falesia, Algarve

Over en mil øst for Albufeira i Portugal, dette fantastisk vakre stranden. Det er seks kilometer med gylden sand, dramatiske sand klipper og uendelig utsikt over Atlanterhavet.

 

  1. Es Trenc, Mallorca

I Sør-Mallorca er stranden Es Trenc, som har lys – nesten hvit – sand og krystallklart vann. Det er også anledning til å sole hele kroppen til den personen Vil fordi en del av stranden er en nudiststrand.

 

  1. Playa de Formentor, Mallorca

Den motsatte enden av øya, vil du finne en annen av øyas mest populære strender. Stranden har fin sand og grunt vann. Reisen er også vel verdt turen bare det. Den svingete veien den siste delen av Puerto de Pollensa tilbyr mange vakre utsikt og bilder.

 

  1. Shipwreck Beach, Zakynthos

Elskede barn har mange navn, og denne stranden er også kjent som Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios. 1980 sank skipet MV Panagiotis og ble forlatt like utenfor Zakynthos. Nå er vraket på stranden, hvor det er omgitt av høye hvite kalksteinsklipper. En heftig syn som bare må oppleves!

 

Trenger du perfekte håndklær for turen din? Se her!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *