Fram polarskip-museum

Når man besøker Norge bør man ta turen innom Fram polarskip-museum på Bygdøy i Oslo hvor man kan se og oppleve skipet Fridtjof Nansen brukte for sine polar-ekspedisjoner.

Fram polarskip-museum på Bygdøy utenfor Oslo ble åpnet i 1936 for å fortelle historien om polar-ekspedisjonene til Fridtjof Nansen fra 1891. I tillegg til at man kan følge historien om utforskeren Fridtjof Nansen, så kan man også oppleve skipet han benyttet for ekspedisjonene sine, Fram. Skipet er intakt slik at besøkende også kan gå inn i skipet å få følelsen av hvordan de levde på ekspedisjonen.

I tillegg til å kunne følge historien til Fridtjof Nansen, er det også utstilt bilder fra faunaen i polare områder, som isbjørner og pingviner.

 Fram polarskip-museum er en av de mest besøkte attraksjoner i Oslo

Som en av de viktigste attraksjonene til Oslo by, blir Fram polarskip-museum besøkt av et stort antall turister hvert år. Museet viser en viktig del av Norges historie. Ikke bare kan du oppleve polar-ferdene til Fridtjof Nansen, men du kan også se utstillingen av Gjøa, som var skipet Roald Amundsen brukte når han passerte nordvest-passasjen frem til 1906. Når man besøker Oslo bør man benytte sjansen til å besøke dette museet og de andre ute på Bygdøy som blant annet stiller ut Kon-tiki til Thor Heyerdahl.

 Transport til Bygdøy

Når man ønsker å besøke polar-skip museum på Bygdøy, kan man benytte spesielt oppsatte turistbusser fra Oslo sentrum, eller man kan benytte offentlige bussruter ut dit. Om sommeren går det også ferge fra Aker Brygge ut til Bygdøy som fortøyer ganske nært museet slik at man kommer ut dit på en behagelig måte. Om sommeren kan de offentlige bussene være ganske fulle på finværsdager da dette er samme bussen som går ut til Oslo mest populære badestrand, som også er på Bygdøy. Når man besøker Oslo er det flere attraksjoner ute på Bygdøy som er verdt å få med seg. Dette er historie som Norge er stolte av og gjerne vil vise frem.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *