Besøk Vikingskipsmuseet

Vikingskipsmuseet er et unikt museum på Bygdøy utenfor Oslo. Her kan du se noe av den eksepsjonelle kulturen til vikingene.

Vikingskipsmuseet på Bygdøy er et sted man bør besøke som turist i Norge. Her får du oppleve den spesielle kulturen som eksisterte rundt Vikingene. Ikke bare kan du få et innblikk i deres kultur og levesett, men flere vikingskip som er gravd frem og restaurert så godt som mulig, er utstilt på dette museet. Dette er skip som viser hvor dedikerte vikingene var til sine skip og til sjøen. Ikke mange steder i verden kan man se så mye unike håndtverk som man presterte med så begrensede verktøy. Dette alene er grunn nok til å besøke Vikingskipsmuseet.

 Flere vikingskip er bevart

Når du ønsker å besøke vikingskipsmuseet, er det ikke bare ett, men flere bevarte vikingskip som møter deg når du kommer inn døren. Verdens best bevarte vikingskip, finner du her; Gokstad. Gokstad-skipet er så intakt at du får et tydelig inntrykk av hvordan det måtte være å tilbringe dager og måneder ombord i denne typen skip når de seilte lenger enn noen den gang hadde tenkt seg var mulig. I tillegg har du vikingskipet Oseberg med sin unike treskjærerkunst. Det første bevarte vikingskipet er også å finne her; Tune. Men ikke bare kan du beskue disse kunstverkene. Du kan også finne mye informasjon og andre gjenstander som gir deg et innblikk i viking-tiden.

 Enkelt å komme dit fra Oslo sentrum

Du finner enkelt veien fra Oslo sentrum til Vikingskipmuseet. Er du ikke kjent i Oslo, eller har noen bekjente der, så er nok enkleste måten å benytte en av omvisnings-bussene. Men det er fullt mulig å finne frem dit på egenhånd. Til Bygdøy kan du benytte rutebuss fra Oslo sentrum hele året, men om sommeren går det ferge fra Aker Brygge og ut til Dronningen. Derfra er det bare en kort spasertur til museene.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *