Brettspillet som frister deg til å reise til Afrika

Afrika er kanskje det aller mest spennende kontinentet av dem alle. Spesielt for nordmenn er nok dette tilfellet, da dette er blant de kontinentene vi reiser aller sjeldnest til. Det finnes mange feilaktige stereotyper som mest sannsynlig holder oss unna, men den yngre generasjon blir mer og mer åpen for reiser til dette spennende kontinentet. Og kanskje er det faktisk et brettspill ved navnet Den Forsvunne Diamanten som har ”skylden” i nettopp det.

I 1951 kom Kari Mannerla opp med det klassiske brettspillet som i dag er en hit blant samtlige nordiske land. Utenfor Norden er ikke brettspillet langt nær like populært, men innenfor blant annet de norske landegrensene vet de aller flest hva dette spillet er. Det er allikevel ikke spillet og dets regler, men heller den måten spillet åpner døren til Afrika på som faktisk er spennende. I en periode der rasisme virkelig var i fronten av samfunnet, så kom Den Forsvunne Diamanten på markedet som et spill som viste noe positivt ved Afrika.

 

Et uoppdaget kontinent som venter på deg

Selv om det kanskje kan høres sjokkerende ut for dagens ungdom, så visste faktisk Kari Mannerla knapt noe om Afrika da han begynte å lage spillet som skulle bli en nordisk suksess. Verdens største diamant hadde blitt funnet i Afrika ca 50 år siden før Mannerla startet å bygge spillet. Han fikk tak i et kart på engelsk, der han selv plukket ut de mest spennende navnene.

Resultatet ble det som er et brettspill de aller fleste nordmenn har vært borte i på ett eller annet tidspunkt. I dag er det mange unge som ønsker å reise til Afrika, og dette handler ikke bare om økt velferd eller kortere avstander med globalisering. Mange vil nok argumentere for at det er en økt nysgjerrighet som har kommet på over mange år som en følge av for eksempel spill slik som Den Forsvunne Diamanten. I det hele tatt er vårt samfunn mye mer åpent mot det uoppdagede kontinentet, som før vi vet ordet av det kan bli en norsk favoritt.

 

De beste reisemålene i Afrika

Med navn som slave- og gullkysten, så bærer utvilsomt Den Forsvunne Diamanten preg av at det er et spill fra den eldre generasjonen. Allikevel er også spennende, og virkelige, reisedestinasjoner slik som Kairo og Marrakesh blant de navnene Mannerla originalt valgte for kartet. Med flotte grafikker på spillebrettet, så er det nok ikke overraskende om bildene har fristet deg til turer hit. Enten du ønsker å se på de imponerende pyramidene i Egypt, eller oppleve Marokkos handelsgater, så viser brettspillet deg veien dit.

Akkurat som i brettspillet, der du kan ende opp med å ta uante ruter, så kan også din tur til Afrika være spontan. Afrika er nemlig ikke hva det var en gang i tiden – nærmere bestemt da spillet ble skapt. Det er nå en spennende oase av kultur og en historie om et kontinent som er på full vei opp og frem, med turisme som hjørnestein!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *