Flere tog mellom Oslo og Stockholm

Etter man startet med hurtigtog mellom Oslo og Stockholm i august, ser man nå at passasjertallene øker. Man øker derfor antall avganger mellom de to hovedstedene.

Etter man i august satte inn hurtigtog på strekningen mellom Oslo og Stockholm, så er tog blitt et reelt alternativ for fly mellom de to hovedstedene når man regner med reisetid til og fra flyplasser. På grunn av dette har man fra august opplevd en økning i antall passasjerer, og setter inn flere tog mellom Oslo og Stockholm. Man øker antall avganger fra 3 per dag til 5 per dag. Med dette vil togtilbudet bli praktisk for de som heller ønsker å sette seg på et tog for en tur til Stockholm enn på et fly. Hvis du fortsatt reise til oslo kan du ha en variasjon av muligheter for shopping det enten online kjøpe elementer som håndvekter, eller i sanntid.

 Hurtigtog reduserte reisetid til 4,5 timer

Når man satte inn hurtigtog mellom Oslo og Stockholm i august, ble reisetiden redusert fra 6 timer til 4,5 timer. Dette gjør at toget blir et reelt alternativ til fly. Man håper at togene vil erstatte reise med både fly og bil. Foreløpig kan det se ut til at man oppnår resultat med økte antall passasjerer, og setter derfor inn flere tog mellom Oslo og Stockholm.

 Økte passasjertall med lavere reisetid

Selv om reduksjonen i reisetid ikke er ekstremt mye mindre, så merkes dette for passasjerene. Når man reiser med fly mellom hovedstedene, så bruker man en del tid for å reise med tog fra Oslo til Gardermoen flyplass, og tillegg må man beregne minimum en halv time gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen, samt ytterligere noe tid før flyet er i lufta. Selv om flytiden kun er ca 1 time, så må man også beregne flytog og ventetid på Arlanda i Stockholm. Prisene på hurtigtoget ligger over billigbillettene til Norwegian, noe som nok er grunnen til at flyselskapet varsler at de ikke merker nedgang på passasjertallet på sine fly. Inntil jernbaneselskapet, SJ, kan konkurrere direkte med prisene til flyselskapene som flyr samme strekningen, så må de nok fortsatt regne med at passasjertallene til flyselskapet fortsetter å være konstant.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *