Fotballtur til Liverpool

Sommeren er allerede i gang, og terminlistene har kommet ut for neste sesong. Nå er det bare til å finne ut hvilken dato som passer for deg å reise på ferie for å se favoritt laget ditt spille! Alle fotball interesserte nordmenn har denne drømmen, enten det er til England, Italia, Tyskland, Frankrike eller Spania. Realiteten er da for de fleste nordmenn, så gjelder dette å dra over til balløya, som England også blir kalt. Når det kommer til å realisere denne drømmen, så kan den ha forskjellige vanskelighetsgrader som variere med tanke på hvor i England man vil og hvor i Norge man reiser fra.

Skal man til Liverpool, kan dette by på problemer, ettersom det ikke finnes mange direkte fly fra Norge til Liverpool. Da må man ofte enten innom andre flyplasser i Europa, fly inn til Manchester eller fly inn til London. Fra både Manchester og London, vil man ha muligheten til å ta tog videre til Liverpool. Fra London kan man også leie bil og kjøre nordover til Liverpool. Dette vil da variere i pris, og man må nesten se på hva som er billigst på de datoene man ønsker å reise. Det beste er å følge reisetips for sin tur til Liverpool!

En by splittet av to lag

Byen Liverpool har to fotball lag, Liverpool og Everton, som er store rivaler. Så reiser man til Liverpool, har man to alternativer når man skal se kamp. I stor tid har Liverpool vært det største laget i byen, som senest i mai fikk vitne til en seiersparade etter at de vant Champions League, og de er en av Englands mestvinnende klubber. Stadionene som disse to lagene spiller på er Anfield for Liverpool, og Goodison Park for Everton. De har tilskuerkapasitet på henholdsvis 54000 og 39500, og begge klubbene tilbyr stadion turer hvor man blir tatt rundt på stadionet og fortalt om historien til både klubb og stadion. Man har også muligheten til å tilbringe tid i supporter butikken til klubbene, om man ønsker seg noen suvenirer fra turen.

Liverpool er en havneby, som tilbyr på masse utenom fotball også. I 2008 ble byen utnevnt til kulturhovedstaden i Europa, sammen med Norges Stavanger. Dette er på bakgrunn av byens historie litteratur, musikk, poeter, teatre og museum. Det som nok er mest kjent for folk flest, bortsett fra fotball lagene fra. Liverpool, er the Beatles. Gruppa, som ble veldig populær på 60- og 70-tallet, ble dannet i Liverpool. Det ligger nå et museum langs kaien, Albert Dock, hvor man kan få et bedre innblikk i the Beatles og hvordan de var på den tiden.

Besøk Liverpool i dag!

Alt i alt, så er Liverpool en flott by man kan besøke, hva enn man skulle ønske å reise der for. For de aller fleste, også da spesielt nordmenn, så vil man reise der for å oppleve den fantastiske stemningen som engelsk fotball har å tilby. Begge klubbene som holder til i Liverpool har rik historie i engelsk fotball, og engelsk toppdivisjon. Liverpool er den som trekker det lengste strået i byen, og de har også flest supportere som er meldt inn i supporter klubber i Norge.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *