Hva med en ferie med kjæresten?

Kanskje har den berømte tidsklemma innhentet dere, og dere trenger en oval helg til en helt spesiell by? Kanskje har dere pusset opp så lenge at dere trenger en tur bort for å slappe av litt? Eller kanskje dere bare trenger en liten pause fra kalde, mørke og hjemlige Norge?

Å reise, enten det er over lenger tid eller en liten helgetur, kan være akkurat den pusten i bakken man trenger innimellom. Det kan bety noe helt annet å tenke på, det kan skape ro i en ellers ganske urolig situasjon, og det kan gi perspektiv. Reise har mange formål!

Storby eller «Syden»?

Felles for alle som reiser, er nok at de søker noe annet. Og det er ikke unaturlig! Noen ganger trenger vi å «bytte stue», som mange av oss sier. Veksle miljø litt, og bli kjent med noe nytt. Det kan være akkurat det man trenger før eller etter travle perioder.

Så hva skal dere velge? Enten det er deres aller første kjæresteferie eller dere er litt mer rutinerte, er spørsmålet alltid det samme: Vil vi ha storbyromantikk, eller vil vi ha sol, basseng og varme? Det ene utelukker heller ikke det andre, men det spørs når og hvor du reiser.

Om dere er litt eventyrlystne, kan jo storbyen New York være et godt alternativ? The Big Apple, flere severdigheter og en mengde god mat. Om dere ønsker et kultursjokk, er dette et godt alternativ. Drar dere dit om sommeren, er også temperaturen høy. New York har mye å by på!

Hva med en uke i deilige Roma? Små gater, god varme, historiske severdigheter og romantisk stemning er bare en tre timers flytur unna. Magien er til å ta og føle på. OBS: Når dere har smakt italiensk, hjemmelagd pasta med fantastiske ingredienser, vil dere aldri nyte den norske varianten igjen.

Hva vil dere oppleve på ferie?

Hva er romantikk for dere? Er det å gå hånd i hånd i trange gater og stoppe innom en liten kafe? Er det å tilbringe en helg i morgenkåpe på et spa-hotell? Eller er det å oppsøke natteliv, spise god mat og tilbringe tid i bassenget med en paraplydrink hver?

Hva med charterferie? Det fine med charter-reiser er at alt er planlagt for deg. Alt dere trenger å gjøre da, er å betale, pakke og møte opp. Ofte er det med all inclusive, så dere får gratis mat og drikke til alle måltider på hotellet. Charterferier er fine for familier.

For natteliv anbefales storbyer som kule Miami eller tidligere nevnte New York. «Syden» også! For trange gater og kafeer er absolutt Italia et alternativ. For spa-hotell kan dere legge ferien til en norsk by, eller så kan dere oppsøke Island – som har fantastiske spa-muligheter og varme kilder! Mulighetene er mange.

At alt dette finnes lett tilgjengelig, er en spennende tanke. At man ved ett tastetrykk kan bestille sin neste opplevelse, at alt er lagt til rette for at reise skal være enkelt, er veldig interessant. Vi har jo aldri reist mer enn vi gjør nå. Benytt dere av sjansen, vel!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *